Hvordan kan jeres folkeoplysningsudvalg eller et andet §35.2-udvalg skabe udvikling og nytænkning på fritidsområdet i kommunen? Hvordan kan udvalget få politisk indflydelse på fritidspolitikken? Bliv klogere på Fritid & Samfunds kurser, der denne gang foregår i Holbæk, Vejen, Herning og Hillerød.
Hvordan kan folkeoplysningsloven bruges til det, der er målet med loven - at fremme demokratiforståelse og aktivt medborgerskab og styrke den enkeltes evne og lyst til at tage ansvar for eget liv og til at deltage aktivt og engageret i samfundslivet?
Hvad kan besluttes lokalt - og hvad ligger fast, fordi loven og en række afgørelser sætter en ramme? Hvad betyder det for måden, I giver lokaletilskud, aktivitetstilskud mv. på?
Fritid & Samfund holder nu 4 kurser om folkeoplysningsloven og om, hvordan folkeoplysningsudvalg kan skabe udvikling lokalt og få indflydelse på fritidspolitikken. Kurserne foregår:
Målgruppen er medlemmer af folkeoplysningsudvalg og andre §35.2-udvalg, fritidskonsulenter og andre medarbejdere i kommuners fritidsafdelinger, repræsentanter fra foreninger og organisationer mv.
Læs mere og se, hvordan du tilmelder dig:
Invitation til kursus: Sådan skaber I udvikling i folkeoplysningsudvalget
Inden kurset er det muligt at sende spørgsmål ind til underviseren, så deltagerne kan få en grundig behandling af de spørgsmål, de ønsker at stille.
Desuden vil der i forløbet være gode muligheder for at få kendskab til, hvordan andre kommuner tolker og administrerer loven.
Har I et ønske om at få kurset afholdt lokalt hos jer, så kontakt sekretariatet på fritid@fritid-samfund.dk.
Og hvem ved - måske vil et par af jeres nabokommuners folkeoplysningsudvalg være med?