Fritid & Samfund

Kursus: Kom godt rundt om administrationen af aftenskoler

Vi går i dybden med, hvordan aftenskolen bedst kan administreres i henhold til de krav, som folkeoplysningsloven stiller.

Ofte lyder der et dybt suk, når talen falder på administration af aftenskoler. Det er indviklet - men der er hjælp at hente.

På dette kursus kan du få en grundlæggende indføring i folkeoplysningslovens regler om aftenskoler. Du får også nogle bud på, hvordan aftenskolen bedst kan administreres i henhold til de krav, som folkeoplysningsloven stiller.

Vi kommer blandt andet omkring de udviklingsmuligheder, som lovgivningen giver for aftenskoler. Hvad kan 'fleksibelt tilrettelagt undervisning' være? Hvilke krav er der til dét? Og hvad kan godkendes som 'debatskabende aktivitet'? Og hvornår er en deltager egentlig 'handicappet i forhold til undervisningen'?

Inden kurset vil der være mulighed for, at deltagerne kan indsende spørgsmål, så vi sikrer, at vi kommer igennem de emner, I ønsker.

Næste kursus:

Mandag 18. november 2024 kl. 10-15 i Aarhus. Tilmeld dig senest 6. oktober 2024:
Kursus 'Kom godt rundt om administrationen af aftenskoler'

Onsdag 27. november 2024 kl. 10-15 i Ringsted. Tilmeld dig senest 28. oktober 2024:
Kursus 'Kom godt rundt om administrationen af aftenskoler'

Kurset er på 5 timer inkl. frokost. Se program for kurset her.

Målgruppe: 

Kurset henvender sig primært til dem, der til dagligt arbejder med at administrere aftenskoleområdet (kommunale medarbejdere på området, aftenskoleledere, det administrative personale i aftenskolerne m.v.), men alle med interesse for området er velkomne.


Hvad siger tidligere deltagere?

"Som forholdsvis ny på området var det afsindig relevant for mig at være med. Både at høre Henriks mange gode pointer og nuancer, og ikke mindst at deltage i de forskellige dilemmaøvelser, som vi tre repræsentanter fra samme kommune havde stor gavn af. Jeg er blevet væsentligt klogere på aftenskoleområdet som helhed  og på flere af de meget specifikke nuancer, der også er, og det kommer jeg uden tvivl til at nyde godt af."
 
"Rigtig fint kursus med gode pointer. Jeres kurser er rigtig brugbare."

Passer tidspunktet dårligt? Bestil et kursus:

Har I et ønske om, at kurset afholdes lokalt hos jer, eventuelt sammen med deltagere fra jeres nabokommuner, så kontakt sekretariatet: fritid@fritid-samfund.dk.

 

Medlem af Dansk Folkeoplysnings Samråd